• Våre hoteller:

  Båten i Isen - Tempelfjorden

  Følg fotsporene til de berømte polfarerne Nansen og Amundsen og sov om bord i seilskuta som er frosset inn i Tempelfjorden. Basecamp Spitsbergen gir deg en unik mulighet til å oppleve den arktiske natur slik gutta på polarskipet «Fram» opplevde området for 100 år siden.
  les mer
 • Båten i Isen:

  Arktisk Legende

  Tillater deg å stenge resten av verden ute for et par dager! Bli med og følg i Nansen og Amundsens fotspor. Du får kjøre ditt eget hundespann til Båten i Isen i Tempelfjorden. Du sover ombord den 100 år gamle skonnerten og får muligheten til å oppleve Spitsbergens natur på nært hold.
  Pris fra:
  Kr 17.900
 • Båten i Isen:

  Et kaldt eventyr

  Følg i Nansen og Amundsens fotspor og bli med oss på overnattingstur til Båten i Isen; verdens eneste innefrosne hotellskip! Om lag 60 km nordøst for Longyearbyen ligger Tempelfjorden hvor Båten i isen ligger innefrosset med det mektige fjellet Tempelet i bakgrunnen.
  Prices from:
  NOK 8.450,-

Båten i Isen

Følg fotsporene til de berømte polfarerne Nansen og Amundsen og sov om bord i seilskuta som er frosset inn i Tempelfjorden. Basecamp Spitsbergen gir deg en unik mulighet til å oppleve den arktiske natur slik gutta på polarskipet «Fram» opplevde området for 100 år siden.

Verdens eneste hotellskip som er frosset inn i fjorden
Ca 60 kilometer nordøst for Longyearbyen vil du finne en standard av komfort og fasiliteter du ikke trodde var mulig så langt inn i villmarken. Båten i Isen har 10 flotte kabiner med plass for totalt 20 mennesker, 220 V strømforsyning så du kan lade ditt batteri til fotoapparatet, både varmt og kaldt vann, dusj og toaletter. Seilskuta har bar og 2 oppholdsrom hvor du finner både spill og litteratur for enhver smak. Ombord finner du kokken i underetasjen hvor det lages de nydeligste måltider, nybakte brød og kaker. Når du ligger i kabinen om kvelden vugges du søvn av selens kommunikasjon under isen og isens knakende lyder av bevegelse – en ekte polaropplevelse!

Hvor og når?
Båten i Isen ligger frosset inn i Tempelfjorden, som er en av de mange flotte fjorder på Spitsbergen. Skipet er klar for besøk av eventyrere fra fjern og nær fra medio februar til medio mai, litt avhengig av isforholdene. Vi tilbyr både dagsturer og overnattingsturer til båten og turen fra Longyearbyen vil gi deg en unik opplevelse av den arktiske naturs mangfold og muligheter for utfoldelse.

Hvordan komme seg dit?
Du reiser til Båten i Isen enten med snøscooter eller hundespann. Vær oppmerksom på at du kun kan besøke Båten i Isen ved deltakelse på våre guidede turer. Landskapet du farer igjennom er fylt av et skarpt og slående vakkert lys av hvite og blå toner på fjell, fjorder og dalfører.  Er du heldig får du kanskje et glimt av «Kongen av Arktis» - isbjørnen – mens den rusler rundt på leting etter mat.

«10 år med suksess» av The British Sunday Times in «5 places to visit before you die»
To ganger har denne avisen nevnt Basecamp Båten i Isen. «On the Christmas eve the Noorderlicht was successfully frozen into the ice in the Tempelfjorden in Spitsbergen. The hotel ship was ready to offer visitiors an inspiring adventuer, celebrating its 10th season in the arctic ice and the Noorderlichts 100 year’s anniversary. The Dutch 120 foot schooner first set sail in 1911, the same year famed Norwegian Polar explorer Roald Amundsen reach the South Pole” 

Basecamp Spitsbergen
P.O.Box 316
9171 Longyearbyen
Norway
Telefon: +47 79 02 46 00
Travelmarket Interactive